2021. október 26.

Rosszul kezdtem. Mint mindenki. De nem volt előttünk más minta, csak a szüleinké, nagyszüleinké. Ők is rossz mintát kaptak, valamint nem volt választásuk. Pár száz éves múltra tekintünk vissza, miközben sokkal messzebbre kellene. 

Az sem segített, hogy időközben az orvoslás átalakult egy olyan profitorientált rendszerré, ahol már nem az a cél, hogy a beteg gyógyuljon, hanem hogy a gyógyszerekkel kordában tartsák a tüneteket. Ez persze nem csak a gyógyszeripar hibája, hanem az emberi lustaságé is, mert könnyebb egy pirulát bevenni, mint megdolgozni az egészségünkért.

Bízván a már eltorzult örökölt tapasztalatokban, az elavult iskolai tanulmányokban, az orvosokban, a médiáknak, sikerült teljes tévútra vinni az étkezésünket, életmódunkat, aminek köszönhetően már fiatalon több betegséggel kellett szembenéznünk.

Miután folyamatosan azt tapasztaltuk, hogy az orvosi diagnosztika nagyon sok esetben eléggé korlátolt, és a javasolt gyógyszeres terápiák sem fogják megoldani a problémáinkat, rájöttünk, hogyha valóban gyógyulni akarunk, akkor meg kell ismerni önmagunkat, és nekünk kell kideríteni, mi hol siklott félre.

Belevetettem magam az olvasásba, rengeteg tudományos cikken rágtam át magam, mindenféle témakörben. Nem vagyok szakember, de egy idő után már kellően átláttam az összefüggéseket ahhoz, hogy a lényegi részeket megértsem. Nagyon nagy segítség, hogy több hasznos Facebook csoport is van, ahol nem csak a megfelelő szakmai cikkek, tanulmányok vannak összegyűjtve, hanem rengeteg gyakorlati tapasztalattal is lehet találkozni, legyen az jó vagy rossz, mind hasznos.

Nagyon sokat köszönhetek a kutyáimnak, az ő gyógyulásuk volt a bizonyíték arra, hogy mindent újra kell gondolni, és teljesen új módon kell értelmezni az egészséges élet lényegét.

Tudomásul kell venni, hogy az éveken keresztül folyamatosan amortizált testet nem lehet varázsütésre meggyógyítani. Szerencsésnek mondhatom magam, mert az elmúlt évek alatt sikerült olyan útra lelni, amin a korábban elkövetett hibáinkat korrigálni tudjuk. Ez az út nem könnyű, hol jobb, hol rosszabb eredmények születtek, de a kitartásnak megvan a  jutalma, csodás eredményeket sikerült elérnünk, a legtermészetesebb módon! A legtöbb idő az volt, amíg kikísérleteztük magunkon, hogy mi a jó irány. Ez a kísérletezgetés még a mai napig tart, igaz, most már inkább csak finomhangolások vannak.

Az oldalamat azért indítottam el, hogy ne csak a kedvencekbe dobálgassam a cikkeket, elfelejtve, majd újra felfedezve őket, hanem legyen egy olyan jegyzetgyűjteményem, ahol könnyen visszakereskessem a kutatásiam eredményét. Mivel egyre több embert érdekel ez az életmód, így szívesen megosztom másokkal is ezt a gyűjteményt. 

Részletes beszámoló az egészségügyi állapotom változásairól itt! >>

Kellemes olvasást kívánok Nektek! :)

Nádasdi Csilla